Εταιρικά νέα ◦ 01—11—2018
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση του gaiasense στην Κρήτη

Εταιρικά νέα ◦ 01—11—2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου η εκδήλωση της NEUROPUBLIC για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense με τίτλο «Το gaiasense πρωτοπορεί στην Κρήτη», στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο, Κρήτης. Περισσότεροι από 100 φορείς του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων γεωπόνοι, παραγωγοί και άλλοι παραγωγικοί φορείς, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, που είχε ως στόχο την παρουσίαση όλων των πτυχών του καινοτόμου συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense. Ταυτόχρονα, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έναν από τους τηλεμετρικούς σταθμούς που η NEUROPUBLIC σχεδιάζει και κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά.

H Εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου η εκδήλωση της NEUROPUBLIC για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense με τίτλο «Το gaiasense πρωτοπορεί στην Κρήτη», στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο, Κρήτης.

Περισσότεροι από 100 φορείς του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων γεωπόνοι, παραγωγοί και άλλοι παραγωγικοί φορείς, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, που είχε ως στόχο την παρουσίαση όλων των πτυχών του καινοτόμου συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense. Ταυτόχρονα, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έναν από τους τηλεμετρικούς σταθμούς που η NEUROPUBLIC σχεδιάζει και κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά.

Χαιρετισμός

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Κουφουδάκη προς το κοινό της εκδήλωσης και συνεχίστηκε με την παρουσίαση από στελέχη της NEUROPUBLIC των 4 διαστάσεων δεδομένων που συλλέγονται και επεξεργάζονται από το gaiasense

Οι τέσσερις διαστάσεις δεδομένων του gaiasense

O κ. Στέργιος Δήμου – Σακελλαρίου, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, παρουσίασε τη διάσταση field και τον αγροτηλεμετρικό σταθμό που σχεδίασε και αναπτύσσει η NEUROPUBLIC. Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Συκάς, Υπεύθυνος Μηχανικός Παρατήρησης Γης και Ανάλυσης Δεδομένων και ο κ. Βασίλης Πρωτονοτάριος, Γεωπόνος, Υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Δικτύωσης παρουσίασαν τις διαστάσεις remote, eye και farm.

Live demo των εφαρμογών gaiasense

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των 4 διαστάσεων του gaiasense, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε LIVE DEMO τις εφαρμογές του gaiasense για την ευφυή λίπανση, την ευφυή άρδευση και την ευφυή φυτοπροστασία. Η ενότητα αυτή καλύφθηκε από τους κ.κ. Βασίλη Πρωτονοτάριο και  Κώστα Μίχο.

Παράλληλα πληροφορήθηκαν για τα αποτελέσματα από τη χρήση του gaiasense στους παραγωγούς και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα μηνύματα από παραγωγούς, οι οποίοι μιλούν για την προσωπική τους εμπειρία και το οικονομικό και ποιοτικό όφελος που αποκόμισαν στις καλλιέργειές τους από την χρήση του συστήματος gaiasense.

Οι υπηρεσίες του gaiasense – Το σχέδιο ανάπτυξης στη Κρήτη

Στη συνέχεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον κ. Ιωάννη Γαλάτουλα, Εμπορικό Διευθυντή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, για τις υπηρεσίες του gaiasense και για το πλάνο επέκτασης του δικτύου gaiasense σε περιοχές της Κρήτης μέσα στο επόμενο διάστημα.

gaiasense και νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση του Διευθυντή Έργου ΟΣΔΕ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κ. Δημήτρη Καπνιά, η οποία εστίασε στον τρόπο με τον οποίο το gaiasense καλύπτει τις απαιτήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στις οποίες αναφέρθηκε και συνδυάστηκε με αναφορές εκπροσώπων σημαντικών φορέων της Ε.Ε., όπως η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ε.Ε., η COPA COGECA και η Farm Europe.

Ο ρόλος της επιστήμης στο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι καθηγητές κ.κ. Θωμάς Θωμίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυτοπαθολογίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Άγγελος Πατάκας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι παρουσίασαν την συμμετοχή και τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας στη διαμόρφωση μιας ορθής αγροτικής συμβουλής και την συμβολή τους στη διαφοροποίηση του gaiasense μεταξύ άλλων συστημάτων ευφυούς γεωργίας

γεωργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες νέου τύπου

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για το κοινό ήταν και οι  παρουσιάσεις των κ.κ. Νικόλαου Στουπή (πρ. Γ.Γ. ΥπΑΑΤ) και Παναγιώτη Κακαφίκα, (Προέδρου Αειφορικής Α.Ε.) οι οποίοι αναφέρθηκαν στις νέου τύπου γεωργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες που βασίζονται στην ευφυή γεωργία αλλά και στο ρόλο του γεωπόνου σε αυτές.

https://www.youtube.com/watch?v=dwHtaE88Who&t=112shttps://www.youtube.com/watch?v=37IhQJzxu6M&t=5s

H NEUROPUBLIC ευχαριστεί θερμά όλους όσους αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση και για το ενδιαφέρον που έδειξαν μέσα από τις συζητήσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας της.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε παρακάτω

ΝΕΟ GAIASENSE APP

μάθε περισσότερα