Εταιρικά νέα ◦ 21—02—2020
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο της Sentek στην Αθήνα

Εταιρικά νέα ◦ 21—02—2020

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο της Sentek Technologies, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αισθητήρων εδάφους, το οποίο φέτος η εταιρεία διοργάνωσε σε συνεργασία με τη NEUROPUBLIC, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας τα τελευταία χρόνια.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 12 και 14 Φεβρουαρίου 2020, με τη συμμετοχή συνεργατών της από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στελεχών της NEUROPUBLIC, στελεχών της Sentek μεταξύ των οποίων ο συνιδρυτής της εταιρείας Peter Buss, ο Δ/νων Σύμβουλος Nick Ktoris και o Περιφερειακός Δ/ντης για την Ευρώπη Paolo Antini, αλλά και εκπροσώπων της εταιρείας Galcon, στον όμιλο της οποίας ανήκει η Sentek.

Το Συνέδριο ξεκίνησε την Τετάρτη 12/2 με εκπαίδευση των εμπορικών αντιπροσώπων της Sentek σε θέματα αισθητήρων εδάφους και λογισμικού (Drill & Drop Bluetooth probe και Irrimax Live αντίστοιχα) και παρουσιάσεις σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο και την εμπορική πολιτική της εταιρείας, ενώ η δεύτερη μέρα (Πέμπτη 13/2) εστίασε σε παρουσιάσεις των εμπορικών αντιπροσώπων της εταιρείας.

Την Παρασκευή 14/2 το Συνέδριο μεταφέρθηκε στην περιοχή του Κιάτου, όπου οι συνεργάτες της Sentek Technologies είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την παρουσίαση του καινοτόμου ελληνικού συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Ο Πρόεδρος της NEUROPUBLIC και επικεφαλής του gaiasense Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις διαφορετικές πτυχές του συστήματος gaiasense και τον τρόπο με τον οποίο αυτό συλλέγει ατμοσφαιρικά & εδαφικά δεδομένα, όπως επίσης και την γκάμα των καλλιεργειών που καλύπτει μέχρι και σήμερα. Επίσης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αγροτικού τομέα και τον τρόπο με τον οποίο το gaiasense δίνει λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Sentek Conference 2020 - gaiasense

Οι συνεργάτες της Sentek συζήτησαν με παραγωγούς της περιοχής που εφαρμόζουν τις υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας του gaiasense στην καλλιέργεια τους τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, τα αποτελέσματα από την υιοθέτηση των πρακτικών του gaiasense έχουν κριθεί άκρως θετικά με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους, όπως η εξοικονόμηση φυσικών πόρων (π.χ. αρδευτικό νερό) και οι λιγότερες εισροές στην καλλιέργεια, με οικονομικά, ποιοτικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν αμπελώνα του συνεταιρισμού Πήγασος Αγροδιατροφή / 7 Grapes, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τους τηλεμετρικούς αγρομετεωρολογικούς σταθμούς της NEUROPUBLIC και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται τα δεδομένα.

Sentek Conference 2020 - gaiatron

Ο Γιώργος Γουδέλης, Senior Embedded & IoT Systems Engineer της NEUROPUBLIC, παρουσίασε τον τηλεμετρικό σταθμό gaiatron που η NEUROPUBLIC σχεδιάζει και κατασκευάζει στον Πειραιά καθώς και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει ατμοσφαιρικά & εδαφικά δεδομένα από το χωράφι, με ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των αισθητήρων της Sentek στην όλη διαδικασία.

Η επίσκεψη στον αγρό ολοκληρώθηκε με την εγκατάσταση εδαφικού αισθητήρα Sentek από τους ανθρώπους της, που είχε ως σκοπό να εκπαιδεύσει τους συνεργάτες της σε νέες πρακτικές εγκατάστασης για μετρήσεις μεγαλύτερης ακρίβειας με μειωμένο χρόνο εγκατάστασης.

Sentek Conference 2020 - Sentek probe

ΝΕΟ GAIASENSE APP

μάθε περισσότερα