Η τεχνολογία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) αποτελεί έναν από τους βασικούς καταλύτες της διεθνούς αγοράς πληροφορικής σήμερα, δεδομένου ότι προσφέρει ταχύτερη, φτηνότερη, πιο ευέλικτη και δυνητικά ασφαλέστερη λύση, σε σχέση με τις επιτόπου εγκατεστημένες λύσεις πληροφορικής.


Η τεχνολογία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) αποτελεί έναν από τους βασικούς καταλύτες της διεθνούς αγοράς πληροφορικής σήμερα, δεδομένου ότι προσφέρει ταχύτερη, φτηνότερη, πιο ευέλικτη και δυνητικά ασφαλέστερη λύση, σε σχέση με τις επιτόπου εγκατεστημένες λύσεις πληροφορικής.

Η εταιρεία μας, πρωτοπόρος στην τεχνολογία cloud στην Ελλάδα, παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες cloud από το 2013. Το άρτιο τεχνολογικό μας υπόβαθρο σε συνδυασμό με την εμπειρία και την εξειδίκευσή που διαθέτουμε μας καθιστούν σήμερα έναν από τους πιο αξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών cloud εντός και εκτός συνόρων.

Διαθέτουμε από το 2005 ένα υπερσύγχρονο Internet Data Center το οποίο σχεδιάσαμε και αναπτύσσουμε συνεχώς ώστε να βρίσκεται πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας. Αποτελείται από εξοπλισμό hardware της IBM και λογισμικό διαχείρισης cloud της VMWARE και υποστηρίζεται επί 24ωρης βάσης από τους εξειδικευμένους μηχανικούς μας. Στόχος μας να προσφέρουμε στους χρήστες των υπηρεσιών μας την αξιοπιστία και την ακεραιότητα που μόνο υποδομές στην αιχμή της τεχνολογίας μπορούν να προσφέρουν, με ασφάλεια στα δεδομένα τους, ευελιξία και ελάχιστο κόστος.

Στην εποχή του cloud, των big data analytics, των κινητών και των κοινωνικών δικτύων ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις για αποθήκευση, ασφάλεια και ανάλυση των δεδομένων επιδιώκοντας ταυτόχρονα την βελτίωση της οικονομικής επιβάρυνσης των πελατών μας. Υπό αυτό το πρίσμα αναπτύσσουμε και προσφέρουμε στους πελάτες μας νέες και αποτελεσματικές υπηρεσίες οι οποίες τους επιτρέπουν να επεξεργάζονται και να μοιράζονται πληροφορίες, να εκτελούν ασφαλείς συναλλαγές και να αναπτύσσουν τις ιδέες τους σε πραγματικό χρόνο.
Είμαστε από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που διαθέτουμε πιστοποίηση για την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια των πληροφοριών με βάση τα διεθνή πρότυπα ISO 9001 και ISO/IEC 27001.

Δημιουργούμε διεθνείς συνεργασίες και αναβαθμίζουμε τη θέση μας σε τεχνολογικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Είμαστε επίσημο μέλος (Local Internet Registry), της RIPE NCC και διαχειριστής ιδίων πόρων σε επίπεδο διευθυνσιοδότησης IPv4 και IPv6.

Οι μέχρι σήμερα παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα του cloud αφορούν πάνω από 600.000 τελικούς χρήστες από τον Αγροτικό τομέα στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, μέσα από την καινοτόμο πλατφόρμα GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ που αναπτύξαμε, να αναβαθμίζουν καθοριστικά τη γεωργική τους παραγωγή με τη χρήση πρωτοποριακών και εξειδικευμένων cloud υπηρεσιών που συνδυάζουν την ποιότητα με το χαμηλό κόστος.

Οι εξειδικευμένες τεχνικές μας γνώσεις και οι εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογικής επάρκειας στον τομέα του cloud ήταν οι βασικοί λόγοι που επιλεχθήκαμε ώς ένας από τους δώδεκα συμμετέχοντες (μέσα από τριανταοκτώ (38) προτάσεις συμμετοχής),  δίπλα σε ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης, στο Ευρωπαικό Ερευνητικό project XiFI (eXperimental Infrastructures for the Future Internet). Στο πλαίσιο της υλοποίησης της συνεργασίας αυτής, το Data Center της εταιρείας μας αποτελεί έναν από τους κόμβους φιλοξενίας και ανάπτυξης του Διαδικτύου του Μέλλοντος (Future Internet) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).