Εταιρικά νέα ◦ 30—06—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΝΕUROPUBLIC χρυσός χορηγός στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Εταιρικά νέα ◦ 30—06—2022

Για 8η χρονιά, το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, μια εκδήλωση-θεσμός για τον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας, πραγματοποιείται μεταξύ 30 Ιουνίου και 1ης Ιουλίου 2022.

Σε μια κομβική για την Ελλάδα και την ΕΕ στιγμή, λίγους μόλις μήνες πριν την εφαρμογή της μεταρρυθμισμένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία θα ξεκινήσει να ισχύει από τον Ιανουάριο του 2023, και μεσούσης της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, το φετινό Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό φόρουμ ενημέρωσης και έκφρασης για τον Έλληνα αγρότη.

Έχοντας ως κεντρικό θέμα «Το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ: Προτεραιότητες και Προϋποθέσεις για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση του Συστήματος Τροφίμων στην Ελλάδα», το 8ο Συνέδριο θα επιχειρήσει να δώσει, μέσα από μια σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, απαντήσεις και να προτείνει λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής, εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Συνέδριο θα γίνει το έναυσμα για μια εκ βάθρων συζήτηση πάνω στα βασικά εργαλεία στήριξης της ΚΑΠ, τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η χώρα μας από το 2023. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα εξετασθούν η «πράσινη» αρχιτεκτονική και οι «πράσινες» απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ, η ευθυγράμμιση της αγροτικής πολιτικής με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, οι υποδομές για την τόνωση της υπαίθρου, η στήριξη των συλλογικών σχημάτων, αλλά και ο ρόλος της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας στην επόμενη ημέρα για τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη συζήτηση για το μέλλον της αγροδιατροφής, το Συνέδριο έχει προσκαλέσει εκπροσώπους από όλο το φάσμα του συστήματος τροφίμων της χώρας μας, δίνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά.

Σημαντική καινοτομία του φετινού Πανελλήνιου Συνεδρίου αποτελεί και η παρουσίαση στις 30 Ιουνίου, της μεγάλης Πανελλαδικής Έρευνας για τον Αγροτικό Τομέα που πραγματοποίησε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της εταιρείας Kάπα Research, για το επίπεδο ετοιμότητας και ευαισθητοποίησης των αγροτών σε σχέση με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Μια έρευνα, που αναμένεται να τροφοδοτήσει τις επικείμενες συζητήσεις και να ενισχύσει την προσπάθεια για την ενίσχυση της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα.

Πάντα δίπλα στις προσπάθειες των παραγωγών να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής και να προχωρήσουν προς τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και την καλύτερη διαχείριση της καλλιέργειας και της παραγωγής τους, η NEUROPUBLIC δεν θα μπορούσε παρά να στηρίζει ουσιαστικά την πιο σημαντική εκδήλωση για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και την προώθηση του διαλόγου για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας. Έτσι, η εταιρεία είναι και εφέτος χρυσός χορηγός του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Την ίδια στιγμή, την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, δύο στελέχη της εταιρείας, ο Δημήτρης Τσεσμελής, Διευθυντής Τεχνολογίας Προϊόντων και Υπηρεσιών και ο Μηνάς Πελεκάνος, Στέλεχος Πωλήσεων & Υποστήριξης Εκπαιδεύσεων, θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις με επίκεντρο το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ και τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας θα προβληθεί και ζωντανά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/8th-panellinio-synedrio-gaia