Εταιρικά νέα ◦ 18—10—2021
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η NEUROPUBLIC παρούσα στο 2ο Συνέδριο Διευθύνσεων Πληροφορικής των Περιφερειών Ελλάδας

Εταιρικά νέα ◦ 18—10—2021

Προβληματισμοί, γόνιμος διάλογος, γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα στελέχη των Περιφερειών της χώρας, αλλά και επαφές με άλλους φορείς, Οργανισμούς και εταιρείες, συνοψίζουν τις δράσεις του 2ου Συνεδρίου Διευθύνσεων Πληροφορικής των Περιφερειών Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε 14-16 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης, με την αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με θέμα «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Αυτοδιοίκηση», το Συνέδριο αποτέλεσε βήμα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων για εταιρείες που έχουν υλοποιήσει σημαντικά projects τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στον Δημόσιο τομέα. Μεταξύ αυτών και η NEUROPUBLIC, η οποία καινοτομεί και πρωτοπορεί εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες στο κομμάτι της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας.

Στελέχη της εταιρείας βρέθηκαν στην συμπρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν από κοντά τα δρώμενα αλλά και να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση του ρόλου των Διευθύνσεων Πληροφορικής στη Δημόσια Διοίκηση. Μάλιστα, ο Dr-Ing. Γιώργος Μαμάης, Διευθυντής Πληροφορικής και μέλος του Δ.Σ. της NEUROPUBLIC, πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Cloud Docker & Kubernetes Τεχνολογίες στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Πληροφορικής της εταιρείας μας, κ. Γιώργος Μαμάης, Dr-Ing., μίλησε για τα πλεονεκτήματα των δύο τεχνολογιών που έχουν ως στόχο να «λύσουν τα χέρια» του χρήστη, αφού προσφέρουν –μεταξύ άλλων– απλούστερη διαμόρφωση, καλύτερη διαχείριση και αποσφαλμάτωση κώδικα, γρήγορο development, μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία, μείωση κόστους διαχείρισης, και, φυσικά, εύκολη χρήση, ενώ στο τέλος της παρουσίασης απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις από φορείς που προσβλέπουν στην ψηφιακή τους αναβάθμιση.

Για την NEUROPUBLIC, το Συνέδριο αποτέλεσε για ακόμη μία χρονιά έναυσμα για δημιουργική αντιπαράθεση απόψεων και επιτευγμάτων, καθώς και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανατροφοδότησης σε σχέση με έργα στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που σχεδιάζονται, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί.