Εταιρικά νέα ◦ 29—05—2023
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

NEUROPUBLIC: Εντυπωσιακή συμμετοχή στην έκθεση BEYOND 2023

Εταιρικά νέα ◦ 29—05—2023

Εταιρείες τεχνολογίας με ισχυρή παρουσία, νεοφυείς επιχειρήσεις και επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις για όλο το φάσμα των τεχνολογικών εξελίξεων… Η 3η διοργάνωση της BEYOND ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 26 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της αγροδιατροφής, οι αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας, οι εφαρμογές για τις «έξυπνες» πόλεις και την ενίσχυση της καινοτομίας, αλλά και η δυναμική σχέση μεταξύ ΑΙ και ανθρώπου, συνέθεσαν τον πυρήνα της τριήμερης διοργάνωσης, από την οποία, φυσικά, δεν έλειψε η NEUROPUBLIC με ένα εντυπωσιακό περίπτερο.

Πρωτοστατώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ, στην ωρίμανση της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, στις smart cities, αλλά και στο μέλλον του περιβάλλοντος καινοτομίας στην Ελλάδα, η NEUROPUBLIC έδωσε το «παρών» με προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένα για την επόμενη ημέρα της χώρας. Συγκεκριμένα, όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερό της, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα NPolis που βάζουν τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των Δήμων με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και, εντέλει, την καλύτερη υποστήριξη του Πολίτη, καθώς και για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και την εφαρμογή για κινητά gaiasense app που επικεντρώνονται στην ψηφιακή μετάβαση του πρωτογενή τομέα και της αγροδιατροφής, προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στον αγρότη.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης και, πιο συγκεκριμένα, στην ημερίδα «Καινοτομικές & Τεχνολογικές Εφαρμογές για Ψηφιακό Μετασχηματισμό στους ΟΤΑ», ο Ιωάννης Μαυρουδής, ιδρυτικό στέλεχος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, τοποθετήθηκε σχετικά με την «Καινοτομία για Βιώσιμες Πόλεις: ο Ρόλος της Ψηφιακής Μετάβασης και των Έξυπνων Τεχνολογιών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρουδής, αναγνώρισε τις αυξημένες ανάγκες των Δήμων, αλλά και των Πολιτών, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια –εν μέρει και εξαιτίας της πανδημίας COVID– και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση της πληροφοριακής υποδομής με την καθολική χρήση cloud εφαρμογών και τεχνολογιών, την εισαγωγή στην καθημερινή λειτουργία ψηφιακών εργαλείων (Σύστημα Διαδικασιών – Σύστημα Επιχειρησιακής Ευφυΐας κ.λπ.) εναρμονισμένων με τις θεσμικές απαιτήσεις και τις επιχειρησιακές ανάγκες του φορέα, την προστασία και την αξιοποίηση σημαντικών αρχείων για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς τους Πολίτες, καθώς και την ενίσχυση της διαφάνειας, της ασφάλειας και της αξιοπιστίας στη λειτουργία του Δήμου.

«Τα συστήματα ΟΠΣΟΥ και ΟΠΣΕΠ της NEUROPUBLIC, που περιλαμβάνουν ψηφιακές υπηρεσίες προς τους δημότες αλλά προς τους υπαλλήλους του Δήμου, αντίστοιχα, έχουν σχεδιαστεί βάσει των νέων και συνεχώς αυξανόμενων αναγκών και αναπτύσσονται σε cloud περιβάλλον, με τη χρήση λογισμικού και τεχνολογιών ανοικτού κώδικα», ανέλυσε ο κ. Μαυρουδής.

Μάλιστα, ως παράδειγμα, ανέφερε τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον οποίο έχουν εφαρμοστεί με εξαιρετική επιτυχία τα παραπάνω συστήματα, ενώ την ίδια στιγμή τόνισε την επιτακτική ανάγκη για άμεση στελέχωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υπαλλήλους που να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες αυτές τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα τόσο για τον ίδιο τον δημοτικό μηχανισμό όσο και για τους Πολίτες.

Τέλος, σε ερώτηση του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Σχεδιασμού του Δήμου Βέροιας, κ. Καλλίστρατου Γρηγοριάδη σχετικά με τον πόσο έχουν «αγκαλιάσει» οι δημότες τις νέες υπηρεσίες που εφαρμόζονται στους Δήμους, ο κ. Μαυρουδής έφερε και πάλι το παράδειγμα του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου οι Πολίτες δείχνουν εντυπωσιακή ανταπόκριση –ιδιαίτερα δε οι νεότερες ηλικίες– υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή την ανάγκη από την πλευρά των ίδιων των Δήμων να επενδύσουν σε κάποιο πλάνο διάχυσης.

«Εμείς, σαν εταιρείες, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι ένα σημείο, να δημιουργήσουμε υπηρεσίες αξιόπιστες και εύχρηστες. Από εκεί και πέρα, ο κάθε Δήμος από την πλευρά του χρειάζεται να προβάλλει το έργο του και να παρακινήσει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν αυτές τις υπηρεσίες του», κατέληξε.