Εταιρικά νέα ◦ 08—12—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημαντική παρουσία της NEUROPUBLIC στο Emerging Tech Forum της HETiA

Εταιρικά νέα ◦ 08—12—2022

Η διάδοση της υψηλής τεχνολογίας, η ψηφιοποίηση της χώρας, η έλλειψη ημιαγωγών και η σχετική νομοθεσία που ετοιμάζει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, τα δίκτυα 5G και 6G, η καινούργια «ευφυής» πραγματικότητα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αναδυόμενους τομείς, αλλά και το μετά-Covid τοπίο στον εργασιακό χώρο, ήταν μόνο μερικά από τα ζητήματα που πραγματεύτηκε το 2ο Emerging Tech Forum της HETiA που διοργανώθηκε την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Grande Bretagne στην Αθήνα.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες από την ελληνική σκηνή τεχνολογίας και καινοτομίας, ήταν να προωθήσει τις αναδυόμενες τεχνολογίες και την ελληνική πρωτοβουλία, να βοηθήσει στην ανταλλαγή ιδεών και δημιουργικών λύσεων, και να συμβάλλει στη διαμόρφωση στρατηγικής και πολιτικής κατεύθυνσης για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης χαιρέτησε στο Forum

Παρούσα και η NEUROPUBLIC, η οποία ήταν ασημένιος χορηγός της ημερίδας, στηρίζοντας έμπρακτα τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τις παγκόσμιες τάσεις και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το οικοσύστημα της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έγκριτου event, ο Ιωάννης Μαυρουδής, Σύμβουλος Επιχειρησιακής Στρατηγικής & Εξωστρέφειας και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «IoT: Pushing Intelligence Towards The Edge».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Μαυρουδής εξήγησε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πολλές και διαφορετικές προκλήσεις της εποχής. «Η “ευφυής” γεωργία και η τεχνολογία IoT αποτελούν τις βάσεις για να μπορέσει ο παραγωγός να οδηγηθεί σε μια ανταγωνιστική βιωσιμότητα», τοποθετήθηκε, τονίζοντας ότι «σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας παίζουν ξεκάθαρα ο ανθρώπινος παράγοντας και η αλλαγή νοοτροπίας».

Την ίδια στιγμή, σχολίασε ότι «οι τεχνολογίες αιχμής έχουν πολλαπλές εφαρμογές σε ολόκληρο το φάσμα της καθημερινότητας και όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή», ενώ ανέλυσε το hybrid μοντέλο – ταυτόχρονη χρήση edge computing και cloud computing – που έχει επιλέξει η NEUROPUBLIC προκειμένου να προσφέρει άμεσα έγκυρες και ουσιαστικές πληροφορίες στους χρήστες των προϊόντων της.

«Νομίζω ότι η επιλογή του εκάστοτε μοντέλου έχει να κάνει με το τι θα επιλέξει ο καθένας. Ανάλογα με τη λύση που θέλει να προσφέρει στον πελάτη του, τι ταχύτητα θέλει, τι χρόνο θέλει και τι ποιότητα θέλει πολλές φορές, γιατί και αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο.»

To 2ο Emerging Tech Forum ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θέτοντας επί τάπητος σημαντικούς προβληματισμούς της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας πραγματικότητας, ενώ έβαλε τις βάσεις για να αποτελέσει ουσιαστικό κέντρο ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων σε τομείς εξειδικευμένης γνώσης.