Εταιρικά νέα ◦ 09—04—2014
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εφαρμογή «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» – επιβράβευση με 1722 ψήφους

Εταιρικά νέα ◦ 09—04—2014

Ο Σταύρος Κηρύκος, στέλεχος της εταιρείας μας, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, με την εφαρμογή του «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ».

Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία ενημερώνει τους δημότες της Θεσσαλονίκης για τα τελευταία νέα του Δήμου και παράλληλα τους επιτρέπει να γίνονται ενεργοί πολίτες, δίνοντας τους δυνατότητα να φωτογραφίζουν και να αναρτούν γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη, γνωστοποιώντας τα και σε άλλους.

Με την εφαρμογή οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν ένα πολιτιστικό δρώμενο, μια φυσική καταστροφή, ένα τροχαίο ατύχημα, μια καταγγελία κ.α.

Στόχος της είναι η γρήγορη ενημέρωση του Δήμου αλλά και των πολιτών για την τοπική επικαιρότητα. Η εφαρμογή αξιοποιεί και τη δύναμη της φωτογραφίας, καθώς ο χρήστης μπορεί να φωτογραφίζει και να αναρτά ένα συμβάν. Μέσω της ενημέρωσης και της συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εκτιμάται ότι η εφαρμογή θα συμβάλει αποτελεσματικά στην άμεση κινητοποίηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση πολλών και σημαντικών γεγονότων που συμβαίνουν και επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών. Στα πλαίσια του διαγωνισμού apps4thessaloniki, η εφαρμογή κατατάχθηκε στην 4η θέση συνολικά, απέσπασε 1722 ψήφους και κέρδισε χρηματικό έπαθλο 2000€.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί από κάθε Δήμο της χώρας.

Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή εδώ