Εταιρικά νέα ◦ 09—02—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τσιώνη στο Ράδιο Χρόνος 87,5FM

Εταιρικά νέα ◦ 09—02—2022

Το στέλεχος της εταιρείας NEUROPUBLIC είχε μια κατατοπιστική και εφ’ όλη της ύλης συζήτηση με τον δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη για την εφαρμογή του συστήματος gaiasense στην καλλιέργεια βαμβακιού.

Η Ελλάδα, εδώ και χρόνια, βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ όσον αφορά στην παραγωγή και την εξαγωγή βαμβακιού, με 80% των ευρωπαϊκών εκτάσεων βαμβακοκαλλιέργειας. Την ίδια στιγμή, τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και η πανδημία έχουν δημιουργήσει αρκετό άγχος στους Έλληνες παραγωγούς που έχουν θέσει ως βραχυπρόθεσμους στόχους τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της παραγόμενης ποσότητας και ποιότητας του βαμβακιού, με μειωμένο, ωστόσο, κόστος παραγωγής.

Πώς μπορεί η ευφυής γεωργία να βοηθήσει στην παραγωγή βαμβακιού; Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, καθώς και σε πολλά ακόμη, έδωσε πριν λίγες ημέρες ο Κωνσταντίνος Τσιώνης, Υπεύθυνος Πωλήσεων της εταιρείας NEUROPUBLIC. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη του Ράδιο Χρόνος 87,5 FM στο Νομό Ροδόπης, ο κ. Τσιώνης φρόντισε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η ευφυής γεωργία είναι δύσκολη και ακριβή υπόθεση.

«Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους παραγωγούς. Μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει σε ακριβό τεχνολογικό εξοπλισμό», υποστήριξε.

Παράλληλα, Το στέλεχος της ελληνικής εταιρείας Τεχνολογίας και Πληροφορικής ανέλυσε τα οφέλη του gaiasense στην βαμβακοπαραγωγή, έτσι όπως αποτυπώνονται σύμφωνα με μελέτες στο χωράφι: «Τα οφέλη του gaiasense τα έχουμε αποδείξει μετά από πέντε χρόνια στην περιοχή και μάλιστα στην βαμβακοκαλλιέργεια».

Σημαντικά οφέλη από την ευφυή γεωργία

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της καλλιέργειας βαμβακιού, το gaiasense έχει αποδείξει ότι μπορεί να μειώσει έως και 14% την ποσότητα αρδευτικού νερού και έως και 28% τα κόστη εισροών στη φυτοπροστασία. Παράλληλα, βοηθά να μειωθεί κατά 25% το ρεύμα που καταναλώνεται για άρδευση, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί η παραγωγή να έχει συνολικό όφελος +30%.

Όσο γιατί επιλέχθηκε η περιοχή της Ροδόπης, ο κ. Τσιώνης ήταν ξεκάθαρος. «Ο Νομός Ροδόπης, στον οποίο έχουμε επενδύσει σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι μια δυναμική περιοχή τόσο στο βαμβάκι όσο και σε άλλες καλλιέργειες στις οποίες έχουμε ήδη αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία και μπορούμε να παρέχουμε άμεσα μια υπηρεσία που να δίνει υπεραξία στον παραγωγό –τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά».

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη παρακάτω.