Εταιρικά νέα ◦ 23—05—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tα οφέλη του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Εταιρικά νέα ◦ 23—05—2022

Για τη νέα ΚΑΠ στην εποχή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και το ρόλο της ψηφιοποίησης, μίλησε την Παρασκευή 20 Μαΐου ο Μηνάς Πελεκάνος, Στέλεχος Πωλήσεων & Υποστήριξης Εκπαιδεύσεων της NEUROPUBLIC, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΑΚΜΗ.

Με θεματικό άξονα την «Πράσινη Ανάπτυξη», το event του έλαβε χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Εκπαιδευτηρίου, αποτέλεσε την ιδανική πλατφόρμα για την προβολή των στόχων της νέας, πιο «πράσινης» Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των επιδιώξεών της σε σχέση με το περιβάλλον και το κλίμα. Παράλληλα, η παρουσίαση του κ. Πελεκάνου εστίασε στο πώς η ψηφιοποίηση και η ευφυής γεωργία μπορούν να βοηθήσουν στον πράσινο μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης και των ερωτήσεων των 100 και πλέον σπουδαστών που την παρακολούθησαν, βρέθηκε και το πρωτοποριακό σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, το οποίο όχι μόνο ενισχύει τη μείωση του περιβαλλοντικού και κλιματικού αποτυπώματος του συστήματος τροφίμων, αλλά και έχει μετρήσιμα οφέλη για τον παραγωγό. Συγκεκριμένα, το gaiasense της NEUROPUBLIC μπορεί να μειώσει έως και 47% τα άσκοπα ποτίσματα, να ελαττώσει έως και 28% το κόστος λίπανσης, καθώς και να βοηθήσει στη μείωση των περιττών ψεκασμών μέχρι και 16%. Αποτέλεσμα, προστασία του περιβάλλοντος και προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και μείωση εισροών, μεγαλύτερη και πιο ποιοτική παραγωγή, καλύτερο κέρδος για τον αγρότη.

Από αριστερά: Ν. Σαρρή (KPMG), Ν. Αγγελούδης (Pfizer Hellas), Εμ. Αποστολάκης (ΑΚΜΗ), Ελ. Μηνακάκη (ΑΒΒ), Γ. Γαλάνης (MYTILINEOS S.A.) & Μ. Πελεκάνος (NEUROPUBLIC)