Εταιρικά νέα ◦ 13—02—2023
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το gaiasense δίνει ραντεβού με τους βαμβακοπαραγωγούς στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι

Εταιρικά νέα ◦ 13—02—2023

Στη διοργάνωση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για το Βαμβάκι, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή (στο ξενοδοχείο Chris & Eve Mansion Hotel) προχωρά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος -ΔΟΒ σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στόχος της ημερίδας είναι να αποτελέσει βήμα διαλόγου και προβληματισμού σε όλους όσοι σχετίζονται με το βαμβάκι, καθώς και να ενημερώσει για τις προοπτικές του κλάδου, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με πιο βασική την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην βαμβακοκαλλιέργεια, την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και την ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βαμβακοπαραγωγής ως εχέγγυο για το μέλλον της.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου θα ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια και θα αναλύσουν τη δυναμική της, με απώτερο σκοπό τη χάραξη συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού για το προϊόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιωάννης Μαυρουδής, Σύμβουλος Επιχειρησιακής Στρατηγικής & Εξωστρέφειας της εταιρείας NEUROPUBLIC θα συμμετάσχει στην ενότητα «Γεωργία ακριβείας, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων – Εκπαιδευτικό και ερευνητικό πρόγραμμα ΔΟΒ» του Συνεδρίου, όπου και θα μιλήσει για την «Ευφυή Γεωργία στο Βαμβάκι». Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρουδής θα αναλύσει τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του συστήματος gaiasense και θα εξηγήσει πώς αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες και την επιστημονική γνώση με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τον αγρότη να παίρνει έγκαιρα ορθότερες αποφάσεις για την καλλιέργεια και την παραγωγή του, δημιουργώντας σημαντικό οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.

Δηλώστε συμμετοχή, ΕΔΩ