Εταιρικά νέα ◦ 12—12—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χρυσή χορηγία της NEUROPUBLIC για τα 20 χρόνια της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας

Εταιρικά νέα ◦ 12—12—2022

Η Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες γεωγράφους στη χώρα μας και το εξωτερικό, κλείνει φέτος δύο δεκαετίες από την ίδρυσή της. Και γιόρτασε το σημαντικό αυτό γεγονός με μια ιδιαίτερη εκδήλωση την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Στην εσπερίδα που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι εταιρειών, φορέων αλλά και δημοσιογράφοι, ενώ γύρω και μέσα στο κτήριο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του κοινού και στήθηκε πλειάδα εκθέσεων: ζωγραφικής και χαρτών αλλά και διαγωνισμός φωτογραφίας τοπίου.

Φυσικά, η NEUROPUBLIC έδωσε διπλά το «παρών», αφενός ως χρυσός χορηγός της εκδήλωσης και, αφετέρου, με παρουσίαση του Θανάση Στράντζαλη που εκπροσώπησε την εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο κ. Στράντζαλης πραγματεύτηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της ευφυούς γεωργίας και πώς συστήματα όπως το gaiasense της NEUROPUBLIC συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται δορυφορικά δεδομένα παρατήρησης γης ενώ αξιοποιούν ένα πλήθος από τεχνολογίες πληροφορικής προς όφελος του αγρότη, του γεωπόνου, της βιομηχανίας, αλλά και του ερευνητή, ενώ εξήγησε ότι «η παρακολούθηση καλλιεργειών είναι ένα δυναμικό φαινόμενο».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις του διαγωνισμού φωτογραφίας και με δεξίωση όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να δικτυωθεί.