Εταιρικά νέα ◦ 06—11—2014
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έξι φορές ταχύτερα από την αγορά Πληροφορικής θα “τρέξει” το Cloud

Εταιρικά νέα ◦ 06—11—2014

Επιδόσεις, οι οποίες υπερβαίνουν – κατά έξι φορές – το μέσο όρο ανάπτυξης της αγοράς Πληροφορικής, αναμένεται να καταγράψει το Cloud έως το 2018.

Επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ενός από τους βασικούς καταλύτες της αγοράς ΙΤ διεθνώς, οι υπηρεσίες Public Cloud εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε $127 δις έως το 2018 από $56,6 δις, που αναμένεται να φθάσουν φέτος. Σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις της IDC, που περιλαμβάνονται σε σχετικό report, η προβλεπόμενη άνοδος του 22,8% ετησίως είναι ποσοστό εξαπλάσιο του ρυθμού που υπολογίζεται ότι θα καταγράψει η υπόλοιπη αγορά ΙΤ έως το 2018.
Ενδεικτική της δυναμικής που, ήδη, αναπτύσσει ο κλάδος του Cloud διεθνώς – και που θα συνεχίσει να επιδεικνύει – είναι η εκτίμηση της IDC ότι, έως το 2018, οι υπηρεσίες Public IT Cloud θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της διεθνούς δαπάνης για software, εκτυπωτές και αποθήκευση.
Ερμηνεύοντας αυτή τη δυναμική, οι αναλυτές της IDC εξηγούν ότι τον τόνο στην αγορά του Cloud θα δώσουν τόσο οι κατασκευαστές cloud υπηρεσιών, όσο και οι ίδιοι οι πελάτες (εταιρείες, οργανισμοί και μεμονωμένοι χρήστες), που ξεπερνώντας το στάδιο του προβληματισμού, υιοθετούν το “σύννεφο”.

Εποχή καινοτομίας

Επίσης, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι και η ίδια η αγορά του cloud εισέρχεται σε ένα στάδιο ωρίμανσης, όπου τον πρώτο λόγο έχει, πλέον, η καινοτομία και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του εκάστοτε επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Αυτή η εποχή της καινοτομίας εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μία “έκρηξη” νέων λύσεων και υπηρεσιών cloud, οι οποίες με τη σειρά τους, θα προσθέσουν σημαντικές υπεραξίες πέραν από το Cloud.
Πολλές από αυτές τις νέες λύσεις, σύμφωνα με το report, θα είναι industry-focused platforms, οι οποίες όχι μόνο θα αναδιαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιες οι εταιρείες διαχειρίζονται τα θέματα του ΙΤ, αλλά ταυτόχρονα θα συνδράμουν τις επιχειρήσεις, ώστε να ανταγωνιστούν με καλύτερους όρους στο περιβάλλον, όπου δραστηριοποιούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι, την επόμενη πενταετία, η κοινότητα των developers εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση για νέες λύσεις, βασισμένες στο cloud.
Η IDC επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι το Cloud as a service (SaaS) θα παραμείνει στον πυρήνα της συνολικής δαπάνης για IT cloud υπηρεσίες, αντιπροσωπεύοντας το 70% του συγκεκριμένου κλάδου.
πηγή: Sepe.gr