Εταιρικά νέα ◦ 24—10—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιτυχημένη και ουσιαστική η συμμετοχή της NEUROPUBLIC στο 3ο Olympia Forum

Εταιρικά νέα ◦ 24—10—2022

Το 3ο Olympia Forum έκλεισε τις πόρτες του έχοντας συμβάλλει, για άλλη μία χρονιά, ουσιαστικά στη δημόσια συζήτηση για την περιφερειακή διακυβέρνηση και ανάπτυξη.

Με πρώτη «στάση» το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, στις 20 Οκτωβρίου 2022 και, στη συνέχεια, τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία στις 21 και 22 Οκτωβρίου, και πληθώρα κορυφαίων ομιλητών και συνέδρων, η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη διοργάνωση προσεγγίζει τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης από μια πολύπλευρη, πλουραλιστική οπτική, όχι μόνο σε τοπικό και εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πάνελ «Αγροτική Οικονομία & Βιομηχανία & Περιφερειακή Ανάπτυξη Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών»

Στο πλαίσιο των διαδικασιών της 3ης ημέρας του Forum, το «παρών» έδωσε και η NEUROPUBLIC με τη συμμετοχή του Τάσου Γαργαλάκου, Ιδρυτή και Σύμβουλου Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας, στο πάνελ με θέμα «Αγροτική Οικονομία & Βιομηχανία & Περιφερειακή Ανάπτυξη: Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών». Συγκεκριμένα, ο κ. Γαργαλάκος ανέδειξε την αδήριτη ανάγκη για την άμεση εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα ως «απάντηση» στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις των καιρών, συζήτησε για τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι «επαγγελματίες» αγρότες και οι συνεταιρισμοί, ενώ κατέληξε ότι «Πρέπει να έχουμε καλύτερες δομές και υποδομές στον αγροτικό τομέα. Πρέπει οι αγρότες να γίνουν επιχειρηματίες για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις».

Την ίδια στιγμή, η NEUROPUBLIC διοργάνωσε και ένα ακόμη πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν ο Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ευαγγελία Μουρμούρα, Επικεφαλής Ομάδας Ψηφιοποίησης στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Χρήστος Καραβίτης, Καθηγητής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και Κοσμήτορας στη Σχολή Περιβάλλοντος & Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ιωάννης Πάζιος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας», και ο Δημήτρης Καπνιάς, Senior Manager-Large Scale Projects της NEUROPUBLIC. Θέμα του, «Ευφυής γεωργία και ψηφιοποίηση του αγροτικού κλάδου». Σε αυτή τη βάση, ο κ. Καπνιάς σημείωσε τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και τις δυσκολίες στον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενή τομέα και δήλωσε ότι «Αυτή τη στιγμή η έξυπνη γεωργία βρίσκεται στο προσκήνιο γιατί μπορεί να δώσει λύσεις».

 

 

 

Το 3ο Olympia Forum, συνδιοργανώθηκε από την εφημερίδα Πατρίς και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από φορείς, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τον πολιτικό κόσμο, τεχνοκράτες, επιστήμονες, αλλά και επιχειρηματίες, ενώ η NEUROPUBLIC ήταν Χρυσός Χορηγός.

 

 

 

Το πάνελ «Ευφυής γεωργία και ψηφιοποίηση του αγροτικού κλάδου»