Εταιρικά νέα ◦ 26—02—2024
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιτυχημένη συμμετοχή της NEUROPUBLIC στο 12ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας

Εταιρικά νέα ◦ 26—02—2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Αγροτεχνολογίας του, το 12ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο «Η Πρωτογενής Παραγωγή με το Βλέμμα στο Μέλλον: Προκλήσεις και Προοπτικές στη Γεωργία και Κτηνοτροφία» την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν προτάσεις για την επόμενη μέρα μετά τα σχετικά πρόσφατα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα αλλά και τις συστημικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο γεωργικός κλάδος ώστε να αναγεννηθεί. Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στην κτηνοτροφία και τα παράγωγά της, όπως η γαλακτοκομία και τυροκομία, κλάδοι με μεγάλες δυνατότητες αλλά και σημαντικές προκλήσεις, δεδομένου ότι πρέπει να προσαρμοστούν στην αυξανόμενη ζήτηση με λιγότερους πόρους.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η NEUROPUBLIC που ηγείται της προσπάθειας για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Μαυρουδής, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της εταιρείας, βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα και συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Η Πρωτογενής Παραγωγή με το Βλέμμα στο Μέλλον: Προκλήσεις και Προοπτικές στη Γεωργία και Κτηνοτροφία», όπου τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της τεχνολογίας ως εργαλείο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Αναλυτικά, ο κ. Μαυρουδής ανέφερε ότι «Η τεχνολογία μέσω ενός δικτύου τηλεμετρικών σταθμών μας δίνει ένα “μάτι” απευθείας στην καλλιέργεια. Οι συμβουλές μας πάνε κατευθείαν στον παραγωγό. Έχουμε τη δυνατότητα να στέλνουμε άμεσες προειδοποιήσεις ώστε να προειδοποιούμε άμεσα για ακραία καιρικά φαινόμενα».

«Μετά από οκτώ ουσιαστικά χρόνια πραγματικής εμπορικής δραστηριότητας πάνω στην ευφυή γεωργία, καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να πείσεις τον παραγωγό ότι κάποιο τεχνολογικό εργαλείο μπορεί να τον βοηθήσει καλύτερα σε αυτό που κάνει. Ήταν αρκετά δύσκολο», εξήγησε ο κ. Μαυρουδής για να συνεχίσει πως «με τα χρόνια, ωστόσο, αποδείχτηκε ότι η τεχνολογία όντως τον βοηθάει να πάρει την ορθή απόφαση για το χωράφι».

«Είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία. Όμως έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που και λόγω των κανονιστικών υποχρεώσεων και λόγω αυτού του ρεύματος στην ΕΕ που έχει η ευφυής γεωργία, που έχει γίνει “τάση”, νομίζω ότι ο παραγωγός πλέον ενδιαφέρεται, μαθαίνει, αγοράζει, δοκιμάζει και έχει γίνει αρκετά πιο επιλεκτικός με ποιον συνεργάζεται», κατέληξε. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον».

 

Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους του, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη πορεία της αγροτικής οικονομίας και του αγρότη–επιχειρηματία ως ένα στοχευμένο, συνοπτικό και παρεμβατικό γεγονός. Το 12ο Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.