Εταιρικά νέα ◦ 10—12—2021
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H NEUROPUBLIC χορηγός στο 1ο HETiA Forum για τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες

Εταιρικά νέα ◦ 10—12—2021

Στο διάλογο για τα θέματα και τις παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το περιβάλλον έρευνας και ανάπτυξης της τεχνολογίας ήταν αφιερωμένο το πρώτο Emerging Tech Forum που διοργάνωσε χθες, 9 Δεκεμβρίου, η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών HETiA. Παρούσα στο υβριδικό event που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Grande Bretagne ήταν φυσικά και η NEUROPUBLIC, εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα στήριξε την εκδήλωση και ως χορηγός.

Στόχος του Forum ήταν να αποτελέσει σημείο αναφοράς και δικτύωσης ανάμεσα σε παράγοντες της πολιτικής, της επιχειρηματικής και της ακαδημαϊκής σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλη επιδίωξή του, σιγά σιγά να μετουσιωθεί σε κέντρο ανταλλαγής ιδεών, προτάσεων και δημιουργικών λύσεων που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση συγκεκριμένης στρατηγικής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας σε τομείς εξειδικευμένης γνώσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Forum φιλοξένησε μια σειρά ομιλιών που αφορούσαν στο βασικό θέμα της ημερίδας, τις αναδυόμενες, δηλαδή, τεχνολογίες και τους τρόπους ανάπτυξης και διάδοσής τους. Μάλιστα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, Διευθυντής Marketing της NEUROPUBLIC, μίλησε σε πάνελ με θέμα «Harnessing Data for Sustainable Growth» για τον μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα και την εκμετάλλευση των δεδομένων προς αυτή την κατεύθυνση. To πάνελ ανέλυσε τη σημασία και τις προοπτικές των big data, αλλά και τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών στη συλλογή και την αξιοποίηση δεδομένων προκειμένου να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά προϊόντα που θα δώσουν λύσεις στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

«Η προστιθέμενη αξία δεν είναι στην ουσία τα data, τα δεδομένα, αλλά τα μοντέλα και οι επιστήμονες που τα αναλύουν και παρέχουν τις ανάλογες συμβουλές με στόχο την αναμόρφωση του τρόπου παραγωγής και τη βελτιστοποίηση του αγροτικού προϊόντος», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαηλίδης, για να καταλήξει ότι «η ψηφιοποίηση είναι ζωτικής σημασίας για τον αγροδιατροφικό κλάδο».

To πρώτο Emerging Tech Forum ολοκληρώθηκε με την φυσική αλλά και ψηφιακή συμμετοχή πλήθους στελεχών από το χώρο της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, ενώ όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι η επιτυχημένη διοργάνωση οφείλει να ανανεώσει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά.