Εταιρικά νέα ◦ 25—10—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H NEUROPUBLIC και το σύστημα gaiasense στήριξαν τη δυναμική επιστροφή της 29ης έκθεσης Agrotica

Εταιρικά νέα ◦ 25—10—2022

Σε ετήσιο κόμβο ανταλλαγής ιδεών, καινοτομίας και τεχνολογίας, καθώς και νέων προϊόντων και υπηρεσιών για τον πρωτογενή τομέα έχει εξελιχθεί η 29η έκθεση Agrotica, η οποία πραγματοποιήθηκε, μετά από διετή απουσία λόγω κορονοϊού, στις 20-23 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος αγροτών – και όχι μόνο – από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια αλλά και την Ν.Α. Ευρώπη πέρασαν τις πύλες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO για να δουν από κοντά τις λύσεις και τις προτάσεις που παρουσίασαν στο σύνολό τους οι μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις που εκπροσωπούν τις νέες τεχνολογίες και όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε μηχανήματα, εφόδια και εξοπλισμούς για τον αγροδιατροφικό τομέα – απόδειξη ότι ο κλάδος διψά για ενημέρωση και ουσιαστικές εμπορικές επαφές στα πλαίσια της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων.

Στην πρώτη μετά την πανδημία διοργάνωση της Έκθεσης-σημείο αναφοράς για τον αγροτικό κόσμο, συμμετείχε και η NEUROPUBLIC που πρωτοστατεί στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Σε ειδικά σχεδιασμένο κεντρικό περίπτερο, η ελληνική εταιρεία υποδέχτηκε πλήθος αγροτών, γεωργικών συμβούλων, γεωτεχνικών, ερευνητών, αλλά και εκπροσώπων από εταιρείες του χώρου που θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τις ολοκληρωμένες προτάσεις της.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της Agrotica 2022 έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευφυή γεωργία, αντιλαμβανόμενοι ότι αποτελεί μονόδρομο για το βιώσιμο μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που περιηγήθηκαν στο περίπτερο της NEUROPUBLIC ήταν ήδη ενημερωμένο σχετικά με το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, αλλά και την εφαρμογή gaiasense app, που λύνει τα χέρια των παραγωγών και τους βοηθά στην καλύτερη και πιο ουσιαστική διαχείριση των αγροτικών τους δραστηριοτήτων, με ένα «κλικ» από το κινητό τηλέφωνο.

Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζωντανά την εφαρμογή και να δουν τις ανανεωμένες της δυνατότητες χάρη σε δύο νέες προσθήκες:

1. Τη δυνατότητα να καταχωρεί κάθε παραγωγός χειροκίνητα τα αγροτεμάχιά του, σχεδιάζοντας τα χωράφια του πάνω στο χάρτη εύκολα, μέσα από το κινητό, και

2. το ημερολόγιο καλλιεργητικών εργασιών, το οποίο βοηθά τον αγρότη να έχει στο κινητό του, εύκολα και γρήγορα, ένα αναλυτικό αρχείο για όλες τις δουλειές στο χωράφι, όπως άρδευση, φυτοπροστασία, λίπανση, συγκομιδή, καλλιεργητικές φροντίδες και διαχείριση εδάφους, σε κάθε αγροτεμάχιό του ξεχωριστά, να είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το ημερολόγιο και το ιστορικό του από την εφαρμογή, και να «πρασινίσει» την παραγωγή του, συμβαδίζοντας με τις επιταγές της νέας ΚΑΠ.

Ουσιαστικές συζητήσεις και επαφές, καινοτόμες λύσεις, αναλυτική ενημέρωση. Η συμμετοχή της NEUROPUBLIC στην Agrotica 2022 στέφθηκε με επιτυχία ενώ επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής, γενικότερα.