Εταιρικά νέα ◦ 25—11—2013
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η NEUROPUBLIC χρυσός χορηγός στο διαγωνισμό «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: APPS4Thessaloniki»

Εταιρικά νέα ◦ 25—11—2013

Η NEUROPUBLIC Α.Ε. στηρίζει από τη θέση του χορηγού το διαγωνισμό «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: APPS4Thessaloniki».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα δράση που αφορά στη δημιουργία εφαρμογών web για κινητά τηλέφωνα υπό την σκέπη του Δήμου, ο οποίος στοχεύει αφενός στην ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης και αφετέρου στην έμμεση βελτίωση της λειτουργίας του, παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις της πόλης νέες υπηρεσίες, σε ένα πλαίσιο προώθησης της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τοΊδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Foundation Greece, OKFN Greece) και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του Α.Π.Θ. Αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Apps4Greece του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας. Έχει σύνδεση με την ευρωπαϊκή αντίστοιχη προσπάθεια που συμμετέχει και πρωτοστατεί το Διεθνές Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης (Open Knowledge Foundation OKFN) apps4Europe.

Απώτερη επιδίωξη του Δήμου είναι η δημιουργία μιας κοινότητας με τη συμμετοχή οργανισμών, φορέων, εταιρειών και πολιτών, η οποία θα βρίσκει νέες καινοτόμες λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών.

Στεκόμενη αρωγός στο εγχείρημα της συμπρωτεύουσας, η NEUROPUBLIC Α.Ε. μετουσιώνει για πολλοστή φορά σε πράξη την επιθυμία στήριξης των καινοτόμων προσπαθειών. Με τη χορηγία της, η εταιρία καλύπτει μέρος του οικονομικού επάθλου για τους νικητές, σε πνεύμα επιβράβευσης και επικρότησης του έργου τους και συμμετέχει έμπρακτα στην προσπάθεια του Δήμου για ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών για εκείνους που θα διακριθούν στο διαγωνισμό.

Ο διάρκειας τριών μηνών διαγωνισμός (οι υποβολές προτάσεων ολοκληρώνονται στις 25 Ιανουαρίου 2014) δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε συνολικά τρεις θεματικές κατηγορίες:

  1. Τη δημιουργία ανοιχτών δεδομένων από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
  2. Την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, οι οποίες θα κάνουν χρήση ανοιχτών δεδομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων οργανισμών της πόλης.
  3. Την προσαρμογή ήδη υπαρχουσών εφαρμογών ανοιχτού κώδικα στις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε κατηγορία θα βραβευτούν τρεις συμμετοχές. Το πρώτο βραβείο δίνει 3.000€, το δεύτερο 2.000€, ενώ ο τρίτος νικητής θα κερδίσει 1.000€.

Η NEUROPUBLIC Α.Ε. αποτελεί έναν σημαντικό συνεργάτη του Δήμου από το 2010. Έχει εγκαταστήσει και υποστηρίζει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Οικονομικών υπηρεσιών στο Δήμο, το οποίο λειτουργεί σε web περιβάλλον. Το συγκεκριμένο Πληροφοριακό Σύστημα αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για τη συνολική οικονομική διαχείριση του Δήμου τόσο σε εσωτερικό περιβάλλον λειτουργίας όσο και στις ανταποκρίσεις του σε τρίτους εποπτεύοντες φορείς του Δημοσίου (Υπουργεία). Από το 2011 έως και σήμερα το σύστημα βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία ικανοποιώντας πλήρως τις κεντρικές οικονομικές καθώς και τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου. Το σύστημα λειτουργεί σε σχεσιακό περιβάλλον λειτουργίας και έχει επιφέρει σημαντική βελτίωση στην εικόνα των εσόδων και των δαπανών του Δήμου, προσφέροντας δυνατότητα ορθής και ελεγχόμενης διαχείρισης.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ενημερωθεί για τους όρους του διαγωνισμού στην πλατφόρμαhttp://thessaloniki.appsforgreece.eu.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Τμήμα Επικοινωνίας & Marketing
Επικοινωνία: [email protected]
www.neuropublic.gr