Εταιρικά νέα ◦ 11—02—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Εμπορικός Διευθυντής της NEUROPUBLIC στη Δέλτα Τηλεόραση της Θράκης

Εταιρικά νέα ◦ 11—02—2022

Καλεσμένος στην εκπομπή Αγροτικό Βήμα, ο Εμπορικός Διευθυντής της NEUROPUBLIC, Γιώργος Παπαδήμας, μίλησε για τα θετικά αποτελέσματα που αποφέρει η χρήση της ευφυούς γεωργίας και, φυσικά, το σύστημα gaiasense, στην αγροτική παραγωγή.

Για τις εφαρμογές του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense και τα οφέλη που αποκομίζουν οι αγρότες, μίλησε πριν από μερικές ημέρες ο Γιώργος Παπαδήμας, Εμπορικός Διευθυντής της ελληνικής εταιρείας Πληροφορικής & Τεχνολογίας NEUROPUBLIC με έδρα στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδήμας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Αγροτικό Βήμα που παρουσιάζει ο Νίκος Κυλίμος στη Δέλτα Τηλεόραση της Θράκης, όπου και μίλησε για την ευφυή γεωργία, ενώ απάντησε σε πολλά εύλογα ερωτήματα που έχουν πολλοί αγρότες αναφορικά με τη νέα αυτή τεχνολογία.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμας ανέλυσε τους τρόπους συλλογής δεδομένων που θα οδηγήσουν στην αυτοματοποίηση και την εξατομίκευση της διαχείρισης της παραγωγής «από το πρώτο κιόλας στάδιο εφαρμογής του συστήματος gaiasense», ενώ, παράλληλα έθεσε τους μελλοντικούς στόχους της υπηρεσίας που δίνουν έμφαση στη Βόρειο Ελλάδα αλλά και σε καλλιέργειες όπως τα καπνά, το ακτινίδιο, το βαμβάκι αλλά και οι ελιές.

Παράλληλα, η συζήτηση επεκτάθηκε και στην εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, gaiasense mobile app, τη φυσική συνέχεια του συστήματος gaiasense που στην ουσία φέρνει την ευφυή γεωργία στο κινητό και στο χέρι του κάθε αγρότη. O κ. Παπαδήμας εξήγησε ότι πρόκειται για μια εξελιγμένη, αλλά ταυτόχρονα απλή στη χρήση εφαρμογή, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και κάποιος αγρότης που δεν έχει καμία απολύτως εξοικείωση με τις τελευταίες τεχνολογίες. Η εφαρμογή gaiasense mobile app και, πιο συγκεκριμένα, το πακέτο gaiasense1 (το πρώτο από τα 3 πακέτα που αναπτύσσονται για την εξυπηρέτηση των αγροτών) επιτρέπει να λαμβάνει κανείς ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες για το αγροτεμάχιό του με τρόπο απλό και κατανοητό.

«Όλα τα χωράφια του κάθε αγρότη περνάνε πανεύκολα και αυτόματα στο κινητό, όπως έχουν καταχωρηθεί στην τελευταία Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης που έχει υποβάλει. Οπότε, μπορεί να έχει εξειδικευμένες πληροφορίες για το καθένα τους, οποιαδήποτε στιγμή, από όπου και αν βρίσκεται». Αποτέλεσμα, ο κάθε παραγωγός μπορεί να οργανώσει καλύτερα τις εργασίες του και να γλιτώσει πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Για περισσότερα, παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.