Εταιρικά νέα ◦ 22—05—2017
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρουσίαση του έργου Ευφυούς Γεωργίας της NEUROPUBLIC στα πλαίσια του Money Show 2017

Εταιρικά νέα ◦ 22—05—2017

Το Σάββατο 20/5/2017, στα πλαίσια του 28ου Money Show 2017 στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή προγράμματος παραγωγής “έξυπνων” αγουρελαίων μέσω ευφυούς γεωργίας και η πρώτη παγκόσμια κλινική μελέτη σε ανθρώπους με ήπια νοητική διαταραχή».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την εταιρεία YANNI’S OLIVE GROVE, η οποία συμμετέχει στο έργο Ευφυούς Γεωργίας της NEUROPUBLIC, σε συνεργασία με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και την Ελληνική Εταιρεία Alzheimer και συγγενών διαταραχών.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν:

  • η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Κολλεγίου Περρωτής, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου και τη βελτίωσή τους μέσω των σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας,
  • ο Δρ. Βασίλης Πρωτονοτάριος, Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Δικτύωσης της NEUROPUBLIC, ο οποίος παρουσίασε το έργο Ευφυούς Γεωργίας της εταιρείας, εστιάζοντας στην περίπτωση της συνεργασίας με την εταιρεία YANNI’S OLIVE GROVE,
  • Η κα. Ευτυχία Λαζάρου, η οποία εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, η οποία αναφέρθηκε στην κλινική μελέτη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την θετική επίδραση του αγουρέλαιου στην Ήπια Νοητική Διαταραχή.

Οι εισηγήσεις ανέλυσαν διαφορετικές παραμέτρους του βραβευμένου σε διεθνείς διαγωνισμούς αγουρέλαιου του YIANNI’S OLIVE GROVE, από την παραγωγή (συνεργασία στο πλαίσιο του έργου Ευφυούς Γεωργίας της ΝΡ), τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (συνεργασία με την ΑΓΣ) και τις ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία (συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Alzheimer).

 

Το πάνελ συντόνισε η κα. Εύη Ψούνου-Προδρόμου από το YIANNI’S OLIVE GROVE και όσον αφορά στο κοινό, την ημερίδα παρακολούθησαν ελαιοπαραγωγοί, εκπρόσωποι εταιρειών σχετικών με το ελαιόλαδο κλπ. Μετά το πέρας της ημερίδας, ακολούθησε γευσιγνωσία αγουρελαίων και προϊόντων ελιάς Χαλκιδικής της YANNI’S OLIVE GROVE από την ειδική διεθνή γευσιγνώστρια κ. Κική Ζηνοβιάδου στην αίθουσα Έφεσος του Hyatt Regency Hotel.