Εταιρικά νέα ◦ 16—04—2019
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρουσίαση των υπηρεσιών του gaiasense στον τύπο

Εταιρικά νέα ◦ 16—04—2019

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 φιλοξενήθηκε το ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας της NEUROPUBLIC σε αφιέρωμα της εφημερίδας DOCUMENTO.

Το αφιέρωμα είχε σαν κεντρικό θέμα τη συμβολαιακή γεωργία και μέσα από αυτό δόθηκε η ευκαιρία στην εταιρεία μας να προβάλλει τα οφέλη και τη σημασία του gaiasense για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο με τίτλο «Σύγχρονες και Προσιτές Τεχνολογικές Λύσεις στην Διάθεση του Έλληνα Αγρότη» γίνεται αναφορά στη νέα προσέγγιση διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, δεδομένα, επιστημονικά αποτελέσματα και την εμπειρία των γεωπόνων και των παραγωγών.

Στόχος αυτής της προσέγγισης είναι η βελτίωση της παραγωγής και του εισοδήματος του αγρότη, μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και η μείωση των επιπτώσεων της αγροτικής παραγωγής στο περιβάλλον.

Ως μία τέτοια σύγχρονη και προσιτή τεχνολογική λύση παρουσιάζεται στο άρθρο το ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και γίνεται εκτενής αναφορά στις υπηρεσίες που έχουν αναπυχθεί ειδικά για τον ελληνικό αγροτικό χώρο:

    • Υπηρεσία ευφυούς άρδευσης, καλύπτει με ακρίβεια τις ανάγκες μιας καλλιέργειας σε νερό, αποφεύγοντας τη σπατάλη αλλά και την έλλειψη του.
    • Υπηρεσία ευφυούς θρέψης, επιτρέπει τον υπολογισμό των αναγκών μιας καλλιέργειας σε θρεπτικά στοιχεία με ακρίβεια, με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής ποιοτικά και ποσοτικά.
    • Υπηρεσία ευφυούς φυτοπροστασίας, αποσκοπεί στην έγκαιρη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των καλλιεργειών.
    • Υπηρεσία Εξατομικευμένης Πρόγνωσης Ακραίων Καιρικών Φαινομένων για τους Παραγωγούς, παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες για την εμφάνιση έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων που μπορεί να ζημιώσουν την καλλιέργεια.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα