Εταιρικά νέα ◦ 18—09—2021
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρουσίαση gaiasense στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι στη Λάρισα

Εταιρικά νέα ◦ 18—09—2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι που διοργάνωσε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να δοθεί βήμα διαλόγου σε όλους όσοι σχετίζονται με το βαμβάκι και να συζητηθούν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με κύριο σκοπό τη χάραξη νέας στρατηγικής ανάπτυξης και την πρόσδοση προστιθέμενης αξίας στο προϊόν.

Με θεματολογία που αφορούσε, μεταξύ άλλων, την ποιότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική του προϊόντος, το μέλλον του βαμβακιού μέσα από μία αειφόρο ανάπτυξη, τους εχθρούς και τις ασθένειες που το απειλούν, τη γεωργία ακριβείας, τη βελτίωση συστημάτων παραγωγής για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την εθνική στρατηγική, τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας, καθώς και τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στις διεθνείς αγορές, το Συνέδριο αποτέλεσε το ιδανικό φόρουμ για την προβολή του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, o Γιάννης Μαυρουδής, ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. της NEUROPUBLIC, παρουσίασε το gaiasense καθώς και τις περιοχές με καλλιέργεια βαμβακιού στις οποίες εφαρμόζεται ήδη, ενώ ανέλυσε τα αποτελέσματα που αποφέρει στους βαμβακοπαραγωγούς όσον αφορά στη λίπανση, την άρδευση και τη φυτοπροστασία.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι στη Λάρισα

Ακόμη, συζητήθηκαν τα οφέλη της ευφυούς γεωργίας στην ελληνική αγροτική παραγωγή και, ειδικά, σε ότι αφορά στο βαμβάκι, πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ποσότητας, της ποιότητας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας, δεδομένου, μάλιστα, και του μεγάλου ενδιαφέροντος που φαίνεται να υπάρχει για πιστοποιημένο ελληνικό βαμβάκι από μεγάλα brands του εξωτερικού.