Εταιρικά νέα ◦ 08—07—2021
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Press Event: Παρουσίαση του ολοκληρωμένου συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC

Εταιρικά νέα ◦ 08—07—2021

Η NEUROPUBLIC παρουσίασε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense σε δημοσιογράφους του αγροτικού τομέα, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2021 στο Πολυαγρόκτημα “Γη μας” στο Μαραθώνα.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Γενική Δ/ντρια της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κα. Έλλη Τσιφόρου, η Δ/νουσα Σύμβουλος της NEUROPUBLIC κα. Ρόζα Γαργαλάκου και ο Γενικός Δ/ντης του Πολυαγροκτήματος «Γη μας» κ. Θανάσης Δεδούσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναπτύχθηκε το πώς η ευφυής γεωργία ως σύστημα βελτιστοποιεί τη διαχείριση της αγροτικής παραγωγής αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η NEUROPUBLIC έχει σχεδιάσει, υλοποιεί και εξελίσσει το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, που έχει αναγνωριστεί ως καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και οι δυνατότητες που παρέχει το σύστημα ευφυούς γεωργίας της gaiasense στη εποχή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της νέας ΚΑΠ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο συνεχώς αναπτυσσόμενο ιδιόκτητο δίκτυο σταθμών του gaiasense, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελείται από περισσότερους από 300 σταθμούς εγκατεστημένους σε αγροτική γη.

Στελέχη της NEUROPUBLIC παρουσίασαν τις διαφορετικές πτυχές του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense, εστιάζοντας σε νέες τεχνολογίες και δεδομένα που το gaiasense συλλέγει και αξιοποιεί από τους δορυφόρους, τους αγρομετεωρολογικούς τηλεμετρικούς σταθμούς του gaiasense και άλλες πηγές. Οι παρουσιάσεις ανέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη των Δεδομένων, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και άλλες προσεγγίσεις για την έκδοση μιας έγκυρης συμβουλής ευφυούς γεωργίας προς όφελος του αγρότη.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την εφαρμογή των υπηρεσιών του gaiasense και παρακολούθησαν ζωντανή επίδειξη της εφαρμογής του gaiasense για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα και φέρνει στα χέρια του αγρότη τις πληροφορίες που χρειάζεται για να διαχειριστεί καλύτερα την παραγωγή του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε παραγωγικό αγροτεμάχιο του Πολυαγροκτήματος «Γη μας», στο οποίο εφαρμόζονται οι υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας του gaiasense στην καλλιέργεια υπαίθριων βιολογικών λαχανικών, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έναν τηλεμετρικό αγρομετεωρολογικό σταθμό σε λειτουργία και να ενημερωθούν για τις δυνατότητές του.