Εταιρικά νέα ◦ 20—03—2023
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προβολή του gaiasense της NEUROPUBLIC στο πλαίσιο της έκθεσης Verde.tec

Εταιρικά νέα ◦ 20—03—2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας η 5η διοργάνωση της Verde.tec, της έκθεσης που φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης στην Ελλάδα για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις «έξυπνες» πόλεις.

Με περισσότερους εκθέτες και πιο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, η φετινή Verde.tec συγκέντρωσε για τρεις ημέρες μερικές από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας μας –και όχι μόνο– που έχουν θέσει την γνώση και την καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, ενώ πρόβαλε τις τεχνολογίες που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια για την προστασία του. Στόχος, η ανταλλαγή επιστημονικής πληροφόρησης και τεχνογνωσίας, καθώς και η ανάδειξη πρωτοπόρων προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα από workshops και ημερίδες και με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου, των Δήμων και των Περιφερειών, των επιστημονικών φορέων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο Βασίλης Πυργιώτης, Επικεφαλής Συγχρηματοδοτούμενων Έργων της NEUROPUBLIC, παρουσίασε το καινοτόμο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και, πιο συγκεκριμένα, την εφαρμογή του στο συγχρηματοδοτούμενο με την ΕΕ έργο LIFE GAIA Sense.

Το έργο LIFE GAIA Sense που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες, αφορούσε στην εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας σε 18 περιοχές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία και σε εννέα είδη καλλιεργειών και στόχευε, μεταξύ άλλων, στη μείωση του αντικτύπου της αγροτικής παραγωγής στους φυσικούς πόρους καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή τα μοντέλα κυκλικής οικονομίας (circular economy). Μάλιστα, το έργο και τα αποτελέσματά του ανέδειξαν τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής παραγωγής προκειμένου να διασφαλιστεί η παραγωγικότητα και η ποιότητα, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να μετριαστούν οι κλιματικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και ήταν υπό την αιγίδα 34 Υπουργείων και Φορέων.