Εταιρικά νέα ◦ 05—05—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ψηφιακή εκδήλωση για την ανακοίνωση/διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου LIFE GAIA Sense

Εταιρικά νέα ◦ 05—05—2022

Πώς η ευφυής γεωργία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών και κλιματικών  επιπτώσεων και να συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων, οδηγώντας ταυτόχρονα τους παραγωγούς σε καλύτερη διαχείριση των εκμεταλλεύσεων τους;

Απαντήσεις σε αυτή και σε άλλες, αντίστοιχες, ερωτήσεις, θα δοθούν την Τρίτη 11 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00-12:00 CET (ώρα Ελλάδος 11:00-13:00), στην ψηφιακή εκδήλωση LIFE GAIA Sense FINAL EVENT που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με την υποστήριξη της FARM EUROPE, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου LIFE GAIA Sense.

Συγκεκριμένα, η διοργάνωση έχει ως στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου και την εξαγωγή σημαντικών εκτιμήσεων, και θα φιλοξενηθεί από το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Paolo De Castro. Παράλληλα, θα αποτελέσει ευκαιρία να προβληθούν μαρτυρίες των εταίρων και να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την κορυφαία πρόκληση αλλά και ευκαιρία της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης για την ευρωπαϊκή και ελληνική αγροτική παραγωγή.

Ο Βασίλης Πυργιώτης, Συντονιστής του έργου LIFE GAIA Sense και Επικεφαλής συγχρηματοδοτούμενων έργων της NEUROPUBLIC θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφιακή εκδήλωση LIFE GAIA Sense FINAL EVENT κάνοντας κλικ εδώ.

Λίγα λόγια για το LIFE GAIA Sense

Το συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ έργο LIFE GAIA Sense, πραγματοποιήθηκε με στόχο να αναδείξει τη σημασία της τεχνολογίας και –κατά συνέπεια– της ευφυούς γεωργίας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της αγροτικής παραγωγής, μέσα από την προβολή και τη διάδοση του καινοτόμου συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense, που έχει αναπτύξει η εταιρεία NEUROPUBLIC.

Στο πλαίσιο του έργου, υλοποιήθηκε μια μεγάλης κλίμακας υποδομή ευφυούς γεωργίας για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σε 18 περιοχές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, καλύπτοντας ποικίλες εδαφικές και μικροκλιματικές συνθήκες καθώς και εννέα είδη καλλιεργειών: ελιά, ροδάκινο, βαμβάκι, φιστίκι, πατάτα, βιομηχανική τομάτα, καρύδι, ακτινίδιο και σταφύλι. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα εξειδικευμένο δίκτυο επιστημόνων και επαγγελματιών που προσάρμοσαν τα μοντέλα ευφυούς γεωργίας στις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε περιοχής και της κάθε καλλιέργειας, βοηθώντας τους παραγωγούς να διαχειριστούν πιο σωστά τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Το συντονισμό του έργου είχα αναλάβει η NEUROPUBLIC σε συνεργασία με την GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεραμβέλου στην Κρήτη, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού στην Κοζάνη, τη Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Πορτογαλίας (CONFAGRI) και τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Viña Costeira από την Ισπανία.