Εταιρικά νέα ◦ 15—11—2018
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ψηφιοποίηση ελληνικής γεωργίας και gaiasense στο κανάλι της Βουλής

Εταιρικά νέα ◦ 15—11—2018

Το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στις 10:00 π.μ., προβλήθηκε από το κανάλι της Βουλής, στη σειρά των εκπομπών ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ, συζήτηση με θέμα “Ψηφιοποίηση της Ελληνικής γεωργίας“.

Το θέμα, που συγκεντρώνει τεράστιο και άμεσο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την αγροτική παραγωγή στην Ευρωπαϊκή ένωση, παρουσίασε η κα Ματρώνη Δικαιάκου, Δημοσιογράφος – Συντάκτρια για θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συμμετέχοντες

Στην εκπομπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάννης Σάρρος, γεωπόνος-τεχνολόγος, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα σύγχρονης αγροτικής τεχνολογίας και αρχισυντάκτης της εφημερίδας YX καθώς και ο κ.Μάρκος Λέγγας, παραγωγός επιτραπέζιου σταφυλιού που χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την ευφυή γεωργία στην παραγωγή του, στο Νομό Κορινθίας.
Στην εκπομπή ήταν προσκεκλημένοι επίσης ο κ. Στέργιος Δήμου – Σακελλαρίου, Μηχανικός της NEUROPUBLIC, υπεύθυνος σχεδιασμού και κατασκευής των τηλεμετρικών σταθμών gaiasense και επικεφαλής της ανάπτυξης δικτύου IoT στον Ελληνικό χώρο ο οποίος παρουσίασε στο κοινό του καναλιού την τεχνολογία πίσω από το ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense καθώς και ο κ. Κώστας Μίχος, ο οποίος με την ιδιότητα του ως γεωπόνος, ανέδειξε τα οφέλη και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας και του συστήματος gaiasense στην ελληνική παραγωγή.

Το σύστημα gaiasense

Tο ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense,  το οποίο έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η εταιρεία NEUROPUBLIC τα τελευταία 3 χρόνια σε πανελλαδική κλίμακα, αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα Ψηφιοποίησης της γεωργίας, μοναδικό και καινοτόμο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Προβολή

Η εκπομπή μεταδόθηκε σε πρώτη προβολή από το κανάλι της Βουλής το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ.

Δείτε την εκπομπή από το κανάλι του σταθμού “hellenicparliamenttv