Εταιρικά νέα ◦ 25—05—2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συμμετοχή της NEUROPUBLIC στην ετήσια BDVA Data Week 2022

Εταιρικά νέα ◦ 25—05—2022

Με κεντρικό θέμα τη χάραξη στρατηγικής προς μια καινοτόμο, αξιόπιστη και δίκαιη ευρωπαϊκή οικονομία δεδομένων, η Data Week, η εαρινή συνάντηση της ευρωπαϊκής κοινότητας έρευνας και καινοτομίας BDVA – της οποίας η NEUROPUBLIC είναι μέλος – σε σχέση με τα Big Data και την Τεχνητή Νοημοσύνη, λαμβάνει χώρα μεταξύ 24 Μαΐου και 9 Ιουνίου 2022.

Στόχος της ετήσιας εκδήλωσης, η ανταλλαγή γνώσης, η συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, o εντοπισμός πιθανών προβλημάτων και προκλήσεων, η δημιουργία σημαντικών συνεργιών, αλλά και η προβολή αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων από έργα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά. Την ίδια στιγμή, η Data Week συνδέει τις κοινότητες και τα αποτελέσματά τους με τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τις ανάγκες της αγοράς, ενώ φέρνει τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες πιο κοντά στις τοπικές ομάδες επαγγελματιών της τεχνολογίας.

 

Από το υβριδικό event που περιλαμβάνει ψηφιακές παρουσιάσεις αλλά και εκδηλώσεις με φυσική παρουσία, δεν θα μπορούσε να λείπει η NEUROPUBLIC, πρωταγωνιστής στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής –και όχι μόνο– κοινωνίας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καλατζής, Προϊστάμενος Τεχνικής Διαχείρισης Έργων της εταιρείας Πληροφορικής και Τεχνολογίας, θα συμμετάσχει την Τετάρτη 1η Ιουνίου, σε digital σεμινάριο με θέμα «Demonstrating the value of data sharing to boost the agri-data economy», όπου θα μιλήσει για την ορθή πρακτική σχετικά με την αξιοποίηση των αγροτικών δεδομένων στις επιχειρήσεις.

Αντικείμενο του ψηφιακού σεμιναρίου, είναι να διερευνήσει τα οφέλη από την ανταλλαγή δεδομένων σε όλα τα στάδια της αγροδιατροφικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ θα συζητηθούν οι τεχνολογικές, επιχειρηματικές και πολιτικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αγροτικών δεδομένων στην Ευρώπη.

Η Data Week θα κορυφωθεί με μια διήμερη φυσική εκδήλωση στις 8 και 9 Ιουνίου στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου ομιλητές και εμπειρογνώμονες διεθνούς βεληνεκούς θα εξετάσουν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.