Εταιρικά νέα ◦ 07—10—2016
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συμμετοχή της NEUROPUBLIC στο 3o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Εταιρικά νέα ◦ 07—10—2016

Η NEUROPUBLIC συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας με τίτλο: “ΚΑΠ: Διδάγματα του παρελθόντος, προκλήσεις του μέλλοντος” που διοργάνωσε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις 7 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στη Βουλιαγμένη Αττικής. Το Συνέδριο ακολούθησε αυτό των Ευρωπαίων Αγροτών της COPA COGECA και είχε ως κεντρικό θέμα τις πρόσφατες και μελλοντικές εξελίξεις σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Στο Συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών από την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε., μεμονωμένοι παραγωγοί αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα (παραγωγή, μεταποίηση, εμπορία κλπ.), ερευνητές και εκπρόσωποι του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο κ. Phil Hogan, Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου, με την ομιλία του για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στα πλαίσια του συνεδρίου, ο Δρ. Παναγιώτης Ηλίας, Δ/ντης του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της NEUROPUBLIC, μίλησε για το ρόλο της τεχνολογίας και των δεδομένων, για την ανάπτυξη του Ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα και την ανάγκη να υιοθετηθούν οι νέες τεχνολογίες από τους Έλληνες αγρότες. Επίσης αναφέρθηκε στο πώς η NEUROPUBLIC κάνει προσιτές τις υπηρεσίες Ευφυούς Γεωργίας, οι οποίες αξιοποιούν τις νέες αυτές τεχνολογίες και τα απαραίτητα δεδομένα, σε Έλληνες μικροκαλλιεργητές μέσω του έργου Ευφυούς Γεωργίας που υλοποιείται πιλοτικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.