Η COPA COGECA, ο φορέας που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους αγρότες και συνεταιρισμούς αγροτών, διοργάνωσε το Συνέδριο των Ευρωπαίων Αγροτών 2016 με τίτλο «Opportunities for European Agriculture: Green Growth and DynamicMarkets» στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στη Βουλιαγμένη, μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου 2016.


Το συνέδριο παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 320 συμμετέχοντες από διάφορες χώρες της Ε.Ε., όπως αξιωματούχοι της Ε.Ε. και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών φορέων, εκπρόσωποι κυβερνητικών οργανώσεων, φορείς του ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα, αγροτικών συνεταιρισμών, αγρότες και δημοσιογράφοι. Η NEUROPUBLIC, ένας από τους χορηγούς του συνεδρίου, εκπροσωπήθηκε δυναμικά κατά τις δύο ημέρες του Συνεδρίου, σε συνεργασία και με την ομάδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Συγκεκριμένα η εταιρεία είχε ενεργή συμμετοχή, με την παρουσία του προέδρου της, Δρ. ΦώτηΧατζηπαπαδόπουλου, σε πάνελ με τίτλο «Practical Solutions – value and services of connected farmers». Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε μεταξύ άλλων η σημασία της οργάνωσης των αγροτών σε ομάδες και ο ρόλος της τεχνολογίας στη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. Στα πλαίσια της συζήτησης παρουσιάστηκε από τον κ. Χατζηπαπαδόπουλο η εμπειρία από το συνεργατικό μοντέλο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τις υπηρεσίες Ευφυούς Γεωργίας που αναπτύσσει η NEUROPUBLIC.