Εταιρικά νέα ◦ 08—12—2017
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H NEUROPUBLIC στο 23ο Διεθνές Συνέδριο MARS

Εταιρικά νέα ◦ 08—12—2017

H NEUROPUBLIC συμμετείχε στο 23ο Διεθνές Συνέδριο MARS το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 και 29 Νοεμβρίου 2017 στο Gormanston της Ιρλανδίας.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Joint Research Center της Ε.Ε. (JRC), σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση για τη Γεωργία και την Ανάπτυξη της Υπαίθρου (DG AGRI) και το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αλιείας της Ιρλανδίας (DAFM).

Σκοπός του φετινού Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και η συζήτηση εμπειριών Κρατών-Μελών της Ε.Ε. σχετικά με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), καθώς και οι σχετικές εξελίξεις για την απλοποίηση και τον εκμοντερνισμό της νέας ΚΑΠ.

land observation by gaiasense

H NEUROPUBLIC συμμετείχε στο συνέδριο με παρουσίαση η οποία είχε τίτλο “Effective agricultural monitoring for the new CAP” και με περίπτερο στο οποίο εκτέθηκαν τα τεχνολογικά εργαλεία και οι δυνατότητες του gaiasense, ενός συστήματος ευφυούς γεωργίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη NEUROPUBLIC.

Κατά την παρουσίαση αρχικά ο Κώστας Καράλας(MSc) – υπεύθυνος ανάλυσης δεδομένων της NEUROPUBLIC για το σύστημα gaiasense,  ανέλυσε το τεχνολογικό πλαίσιο (framework) του gaiasense καθώς και τις δυνατότητές του. Παράλληλα παρουσίασε ζωντανά στο κοινό το πώς υποστηρίζει με καινοτόμο τρόπο την ανάπτυξη υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην χώρα μας.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε από τον Παναγιώτη Ηλία (Ph.D.) – διευθυντή Κλαδικής Έρευνας της NEUROPUBLIC, το πώς μπορεί η τεχνολογία μέσα από την Ευφυή Γεωργία να υποστηρίξει αποτελεσματικά τους στόχους της ΚΑΠ και πώς μπορεί ο Αγροτικός τομέας, η ΚΑΠ αλλά τα συστήματα διακυβέρνησης όπως το IACS να διαλειτουργήσουν στα πλαίσια της ψηφιακής οικονομίας με άλλες πλατφόρμες, όπως το gaiasense, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο προστιθέμενη αξία και συνθήκες που ευνοούν τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος και φάσματος στον Αγροδιατροφικό τομέα.

Κατά την διάρκεια των δύο ημέρων, οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου και οι διοργανωτές (JRC) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο περίπτερο της NEUROPUBLIC σχετικά με το σύστημα gaiasense αλλά και να δουν σε πραγματικό χρόνο και με πραγματικά δεδομένα την λειτουργία του συστήματος.

Η NEUROPUBLIC συμμετείχε με παρουσίαση, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο συνέδριο, κάνοντας έτσι φανερό ότι είναι ένας από τους βασικότερους παρόχους τεχνολογίας σε ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ευρώπη.