Εταιρικά νέα ◦ 15—06—2018
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H NEUROPUBLIC χορηγός σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ)

Εταιρικά νέα ◦ 15—06—2018

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE/TKM) και το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος (i-BEC) διοργάνωσαν την ημερίδα με αντικείμενο τη διερεύνηση του ρόλου των δεδομένων Παρατήρησης της Γης και των σχετικών τεχνολογιών στην οικονομική αειφόρο ανάπτυξη.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του TEE/TKM (Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 10:00.

Συμμετέχοντες

Διακεκριμένοι συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα επεσήμαναν τη σημασία των δεδομένων Παρατήρησης της Γης και περιέγραψαν το ευρύ φάσμα των τρόπων με τους οποίους αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας. Ειδικοί του κλάδου παρουσίασαν case-studies αξιοποίησης των δεδομένων Παρατήρησης της Γης για την αύξηση της οικονομικής αποδοτικότητας και της κερδοφορίας.

Η παρουσία της NEUROPUBLIC

Η NEUROPUBLIC, η κορυφαία εταιρεία ευφυούς γεωργίας στην Ελλάδα ήταν υπερήφανος χορηγός της εκδήλωσης. Η εταιρεία συνέβαλε με την εμπειρία της σε θέματα καινοτόμων εφαρμογών βασισμένων σε δεδομένα Παρατήρησης της Γης. Τα Δεδομένα Παρατήρησης Γης αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ολιστικής πλατφόρμας ευφυούς γεωργίας gaiasense που έχει αναπτύξει η εταιρεία NEUROPUBLIC.

Ο κ. Σάββας Ρογκότης, από τα γραφεία Β. Ελλάδας της NEUROPUBLIC, παρουσίασε τον τρόπο που τα Δεδομένα Παρατήρησης της Γης συνδυάζονται με επίγειες μετρήσεις και ανέδειξε τα οφέλη του gaiasense για την οικονομία της υπαίθρου, τα εισοδήματα των παραγωγών και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του TEE/ΤΚΜ: www.tkm.tee.gr