Εταιρικά νέα ◦ 01—11—2019
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συμμετοχή της NEUROPUBLIC στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Εταιρικά νέα ◦ 01—11—2019

Η NEUROPUBLIC συμμετείχε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας με θέμα “Καινοτομία για Βιώσιμη Αγροδιατροφή: Το Παρόν & το Μέλλον της ΚΑΠ“, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή πλήθους παραγωγών, γεωτεχνικών, ερευνητών, και εκπροσώπων φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, του τραπεζικού και πολιτικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της NEUROPUBLIC Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτεταμένα στο καινοτόμο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο αυτό συμβάλλει στους στόχους της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με τρόπο που εξασφαλίζει περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική αειφορία.

Παρουσίαση του gaiasense στο 6ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Από την πλευρά του, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Κουφουδάκης παρουσίασε το οικοσύστημα των καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών της NEUROPUBLIC, οι οποίες προετοιμάζουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τους αγρότες και τους γεωργικούς συμβούλους για τη μετάβασή τους στην ψηφιακή γεωργία, σύμφωνα με τις επιταγές της νέας ΚΑΠ.

Παρουσίαση των υπηρεσιών της NEUROPUBLIC στο 6ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Και στις δύο περιπτώσεις αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος των αγροτικών συνεταιρισμών στην επιτάχυνση της υιοθέτησης της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης της αγροτικής παραγωγής, καθώς και η ανάγκη για υιοθέτηση πρακτικών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της NEUROPUBLIC στο Συνέδριο, η εταιρεία παρουσίασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επιλεγμένα ελληνικά (SmartPeach και SymbIoT) και ευρωπαϊκά (DataBio, LIFE GAIA Sense, IoT4Potato, SmartAgriHubs) έργα στα οποία συμμετέχει. Στελέχη της εταιρείας βρίσκονταν στο χώρο και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με συμμετέχοντες του Συνεδρίου και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις και τα αποτελέσματά των έργων αυτών.

Φυλλάδια έργων της NEUROPUBLIC στο 6ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝΠαρουσία των έργων της NEUROPUBLIC στο 6ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

 

Στον ίδιο χώρο είχε εκτεθεί τηλεμετρικός αγρομετεωρολογικός σταθμός του gaiasense, ο οποίος σχεδιάζεται, αναπτύσσεται και κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Πειραιά, με σκοπό την επίδειξή του στους συνέδρους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το Συνέδριο στο βίντεο που ακολουθεί.