Βελβεντός – Ροδάκινο

Σε συνεργασία με τον καινοτόμο συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, οι υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας του gaiasense βρίσκουν εφαρμογή στην καλλιέργεια του επιτραπέζιου ροδάκινου.

Με λίγα λόγια

Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού με έδρα το Βελβεντό Κοζάνης, έχει ως κύριο προϊόν το ροδάκινο. Ο Συνεταιρισμός αριθµεί περίπου 400 παραγωγούς ενεργά µέλη που καλλιεργούν σήµερα περίπου 6.500 στρέµµατα. Πρόκειται για έναν εξωστρεφή συνεταιρισμό, του οποίου ο συνολικός όγκος εξαγωγών ξεπερνά τα 3.250.000 κιλά, αγγίζοντας το 40% των συνολικών πωλήσεών του.

Η ανάγκη για σταθερά υψηλής ποιότητας παραγωγή που θα συμβάλλει στην αύξηση των εξαγωγών του οδήγησε τον ΑΣΕΠΟΠ στην αναζήτηση τρόπων για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε η συνεργασία του με το gaiasense, η οποία θα εξασφαλίσει τη βελτιστοποίηση των εισροών στο χωράφι.

Οι υπηρεσίες του gaiasense θα συμβάλλουν στην ορθολογική αξιοποίηση του αρδευτικού νερού, την παροχή των θρεπτικών στοιχείων που πραγματικά χρειάζεται η καλλιέργεια και την αντιμετώπιση των κυριότερων εχθρών και ασθενειών που απειλούν την καλλιέργεια στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωσή της ποιοτικά και ποσοτικά και κατά συνέπεια στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του παραγόμενου προϊόντος στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.