Χαλκιδική – Ελιά

Οι υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας του gaiasense συμβάλλουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδων σε συνεργασία με την οικογενειακή επιχείρηση “Yanni’s Olive Grove” στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής.

Με λίγα λόγια

Η οικογένεια Προδρόμου με έδρα τη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής καλλιεργεί την παραδοσιακή τοπική ποικιλία Χονδρολιά Χαλκιδικής, για την παραγωγή υψηλής ποιότητας και πολυβραβευμένων σε διεθνείς διαγωνισμούς αγουρέλαιων (που αποτελούν προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) αλλά και έξτρα παρθένων ελαιολάδων. Τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ενώσεων και έχουν χαρακτηριστεί ως ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.

Η συνεργασία με το gaiasense προέκυψε από την επιθυμία της οικογένειας να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαχείριση της παραγωγής της, έτσι ώστε να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα της παραγόμενης ελιάς και κατά συνέπεια τη σταθερή ποιότητα των τελικών προϊόντων, αλλά και να αυξήσει το ύψος της παραγωγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογενειακή επιχείρηση Yanni’s Olive Grove εφαρμόζει τις υπηρεσίες ευφυούς άρδευσης, λίπανσης και φυτοπροστασίας του gaiasense, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και ταυτόχρονα στην παραγωγή των προαναφερθέντων προϊόντων. Οι υπηρεσίες αυτές εξασφαλίζουν την εξοικονόμηση αρδευτικού νερού, τη βέλτιστη θρέψη των ελαιόδεντρων και την καλύτερη διαχείριση των κύριων ασθενειών της ελιάς στην περιοχή, όπως το κυκλοκόνιο. Έχοντας στη διάθεσή τους το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, τα ελαιόδεντρα μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο της παραγωγής τους ποιοτικά και ποσοτικά.

Επιπλέον, η μείωση του κόστους παραγωγής που επιτυγχάνεται από την εφαρμογή αρδευτικού νερού και λιπασμάτων με ακρίβεια καθώς και την αποφυγή περιττών και άκαιρων ψεκασμών, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της Yanni’s Olive Grove στις διεθνείς αγορές, στις οποίες γίνεται σχεδόν αποκλειστικά η διάθεση των προϊόντων της.